fbpx

Tipuri de evaluări de Mystery Shopping

Evaluarea prin serviciul de Mystery Shopping poate lua mai multe aspecte, dintre care cele mai cunoscute sunt:

  • Evaluarea generală sau tradiţională – presupune vizita efectivă în unitatea evaluată a partenerului care a solicitat acest proiect (magazin, restaurant, clinică, service auto, bancă etc.).
  • Evaluarea concurenţei (a serviciului şi a preţurilor) – presupune vizita în unităţile concurente ale partenerului care a solicitat acest proiect. O parte a acestui tip de evaluări este dată de auditul de preţ, prin care se monitorizează tarifele practicate de concurenţă sau preţurile diferitelor produse în unităţile concurente evaluate.
  • Evaluarea integrităţii angajaţilor şi a respectării legii. Un bun exemplu este verificarea faptului că un comerciant oferă bon fiscal sau dacă oferă minorilor spre vânzare produse interzise acestora (alcool, ţigări).
  • Evaluarea specializată – reprezintă evaluarea de către un specialist, bun cunoscător al domeniului de activitate şi se foloseşte cu precădere în evaluările efectuate în industria hotelieră, comandate de marile lanţuri internaţionale.
  • Evaluarea de recompensare – presupune stimularea persoanelor de vânzări din unităţile de retail partenere prin acordarea de mici premii în cazul în care acestea recomandă marca analizată.
  • Evaluarea telefonică – reprezintă, aşa cum îi spune numele, evaluarea făcută prin telefon. Aceasta poate fi de sine stătătoare sau premergătoare unei evaluări generale, de exemplu atunci când se face o programare la o clinică sau o rezervare la un restaurant.
  • Evaluarea serviciului prin internet (poştă electronică, online) – se foloseşte atunci când se evaluează comunicarea prin intermediul poştei electronice, se solicită o ofertă de preţ via e-mail sau atunci când se lansează o comandă direct de la magazinul on-line analizat.
  • Evaluarea folosind mijloace de înregistrare (audio sau video) – presupune înregistrarea vizitei de evaluare cu ajutorul unei minicamere video, reportofon sau chiar telefon.

Pentru mai multe detalii, informații sau întrebări, nu ezitați să ne contactați.

Înapoi la pagina de Mystery Shopping.